Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muzikály

 

Dracula (1997)

drakula--1997-.jpg

Muzikál Dracula z autorské dílny Karla Svobody, Zdeňka Borovce a Richarda Hese měl světovou premiéru 13. října 1995 v pražském Kongresovém centru (dříve Palác kultury) a téměř okamžitě byl nazván českým muzikálem století. Muzikál vznikl na námět Stokerova románu Drákula. Dracula – velmi krutý vládce Transylvánie, který drancuje kláštery a bez ostychu vraždí duchovní i jiné „darmožrouty“; je odsouzen k nekonečnému životu, a nakonec se po mnoha prázdných staletích kaje. Této role se bravurně zhostil Daniel Hůlka Děj se odehrává v patnáctém století, v devatenáctém století a v neurčité blízké budoucnosti Muzikál se hrál velmi úspěšně mezi léty 1995 a 1998 a poté znovu od roku 2003, tentokrát však již ne tolik slavně, neboť nadělal spoustu dluhů.

Obsazení 1997 - 1998

  • Dracula: Daniel Hůlka, Petr Dopita, Tomáš Bartůněk, Andrej Beastchastny
  • Lorraine: Leona Machálková, Magda Malá, Monika Absolonová
  • Adriana/Sandra: Iveta Bartošová, Linda Finková, Katarína Hasprová
  • Šašek/sluha/profesor: Jiři Korn, Tomáš Trapl, Richard Genzer
  • Steven: Pavel Vítek, Pavel Polák, Bohuš Matuš, Jaroslav Březina
  • Kněz: Tomáš Trapl, Bohuš Matuš, Ivo Hrbáč
  • Nick: Richard Genzer, Martin Pošta, Ivo Hrbáč
  • Nymfy: Hana Křížková, Andrea Fabiánová, Radůza / Linda Finková, Renáta Drösller, Daniela Šinkorová / Magda Malá, Monika Absolonová, Jana Zenáhlíková

 

Iveta v něm hrála dvojroli Adriany/Sandry
Adriana – Draculova žena a transylvánská kněžna, kterou Dracula i přes svou krutou povahu oddaně miluje, a která s ním čeká dítě. Bohužel při porodu ona i dítě umírají.
Sandra – dívka žijící v blízké budoucnosti. Vypadá přesně jako před několika staletími Adriana, až na tu drobnost, že je členkou motorkářského gangu.

Na jaře 1997 přijala Iveta nabídku Karla Svobody na účinkování v muzikálu Dracula. V rekordním čase nastudovala dvojroli Adriany/Sandry, její písně vyšly na singlu Iveta Bartošová v muzikálu Dracula (Monitor EMI, 1997) i na reedici výběru draculovských árií. V průběhu roku 1999 Iveta cestovala za Draculou do Bratislavy a Prešova.

Na jaře 2003 se Iveta vrací Do Kongresového centra Praha (bohužel však jen na půl sezóny) do muzikálu Dracula, pro nějž Iveta znovu nazkoušela dvojroli Adriany/Sandry

Ivetina premiéra
Praha, Kongresové centrum - 21. června 1997

 

 


 Mrazík (1998)

mrazikvvv.jpg

Výpravná bruslařská show s nejlepšími bruslaři z Česka a Slovenska je tady. Nejslavnější pohádka českých vánoc zpracovaná do atraktivní podoby muzikálu na ledě s nádhernou hudbou a dech beroucími krasobruslařskými čísly. Poprvé u nás uvidíte animované videoprojekce do ledu a na obrovské plátno tvořící scénu a dokreslující pohádkovou atmosféru příběhu.

Nastěnka v březovém hájku, loupežníci v temném lese, Mrazík v zachumelené zimní krajině, baba Jaga s chaloupkou na kuří nožce skončí opravdu v rozžhavené peci, Ivánek s Nastěnkou zamilovaně tančí na louce plné slunečnic a vlčích máků – to je jen část nádherných pohyblivých obrazů, v nichž krasobruslaři vypráví příběh pohádky o Mrazíkovi. Hudbu složil Nikolaj Budaškin a Boris Urbánek. Písně nazpívala řada pěveckých hvězd v čele s Karlem Gottem a Ivetou Bartošovou . Dialogy namluvili přední čeští herci v čele s Jiřinou Bohdalovou jako vypravěčkou. Diváky pobaví v postavě baby Jagy živě Martin Dejdar v alternaci s Vilémem Čokem a Ivo Martákem. Mistrovské krasobruslení předvádí Otto Dlabola a Kateřina Beránková v rolích Ivánka a Nastěnky a další vynikající bruslaři v choreografii Františka Blaťáka a režii Martina Čičváka. Premiéra 9. října ve Frýdku - Místku, následuje turné po devíti největších městech, jež končí před vánocemi v Praze.

Premiéra: 16.9.1998


Iveta nazpívala roli Nastěnky
Žežulička - Iveta Bartošová
Mé přání - Iveta Bartošová, Karel Gott
Mourek kocourek - Iveta Bartošová

 

 

 


Pomáda (2000)

pomada--2000-.jpg

Pomáda
Nejúspěšnější americký muzikál všech dob

Scénář, hudba, texty:
Jim Jacobs & Warren Casey
Překlad do češtiny:
Adam Novák
České texty písní:
Eduard Krečmar
Režie:
Jindřich Šimek
Choreografie, supervize:
Richard Hes
Scéna:
Alexander Babraj
Kostýmy:
Gita Marcolová
Producent:
Ladislav Řehák, Peter Vojtek, Ján Slačka
Premiéra:
Bratislava, Estrádní síň PKO - 15. září 2000

Iveta ztvárnila roli Sandy

 

 


Monte Cristo (2000)

monte-cristo--2000-.jpg

 Na realizaci muzikálu na motivy známého románu Alexandra Dumase staršího se podílely významné osobnosti naší umělecké scény, které v téměř stejném složení vytvořily mezinárodně úspěšný a po všech stránkách překrásný muzikál Dracula. 

Hudbu k muzikálu Monte Cristo složil Karel Svoboda, choreografem a autorem libreta je Richard Hes, texty písní napsal Zdeněk Borovec. Kostýmy - asi tři stovky - navrhl Teodor Pištěk (držitel Oscara) spolu se svým synem Janem. Scénografem je ak. architekt Daniel Dvořák.
Režie se ujal přední (česko)slovenský režisér Jozef Bednárik ("Čo sa nepodarí mi, zachráni Svobodova famozná muzika, Hesova vynikajúca choreografia a výkony celého súboru povedal žartom 
Titulní roli zpíval a hrál Daniel Hůlka (Edmond Dantes - hrabě Monte Cristo).
Alternoval Marian Vojko.
V dalších hlavních rolích diváci viděli Leonu Machálkovou (Mercedes, alternace Vanda Konečná), Ivetu Bartošovou (Haydée, alternace Zuza Ďurinová), Jiřího Korna (bankéř Danglars) a Karla Černocha (abbé Faria).
V dalších rolích se objevila Hana Křížková, Josef Zíma, Martin Pošta, Bohuš Matuš a Karel Fiala. 
 
Muzikál se hrál v Kongresovém sále Kongresového centra v Praze. Slavnostní premiéra se uskutečnila ve středu 13. prosince 2000. První veřejné představení jsme shlédli 16. prosince 2000.
 
Představení přineslo romantickou podívanou s úžasnou scénou. Scéna vážila 88 tun, z toho 70 tun zabral bazén (24x4 metry), který na jevišti vytvářel iluzi moře včetně proměnlivosti hladiny. Odstraněním nevyužitých varhan se stalo jeviště mnohem prostornější než u Draculy.
 
Iveta si zahrála roli orientální krásky Haydée
 
 
 

 Johanka z Arku (2003)

johanka-z-arku--2003-.jpg

Muzikál Johanka z Arku napsali Ondřej Soukup (hudba), Gabriela Osvaldová (texty) a Jiří Hubač (libreto). 
Premiéru měl v divadle Ta Fantastika 31. března 2000 v režii Jozefa Bednárika.
V roce 2003 pro Ivetu byla role Johanky z Arku ve stejnojmenném muzikálu Ondřeje Soukupa,
velkou výzvou. Bylo jí však umožněno odehrát pouhých 11 představení,
poté byl muzikál ukončen.

Ivetina premiéra -Praha, Ta Fantastika – 14. března 2003
Ivetina derniéra-Praha, Ta Fantastika - 25. dubna 2003

Johanka z Arku – Lucie Bílá, Bára Basiková, Lucia Šoralová, Iveta Bartošová, Martina Čechová
Operátor (vyprávěč, biskup Couchon, šašek, vévoda burgundský, Sir Talbot) – Vladimír Marek, David Matásek, Martin Havelka
La Hire – Kamil Střihavka, Petr Kolář
Raimond – Petr Muk, Bohuš Matuš
Král – Jan Apolenář, Vilém Čok, Bohuš Matuš
Beaudricourt / Trémouille / Kat – Martin Pošta, Petr Dopita
v dalších rolích: Marcel Jakubovie (archanděl Michael), Renáta Podlipská, Karina Tomsová, Pavla Kapitánová (Hlasy), Petr Opava (arcibiskup), Jan Gajdoš (inkvizitor), Tereza Ohmová, Ivo Hrbáč, Lukáš Kumpricht, Martin Kalous, Martin Pešek, Radmila Pokorná, Kristina Kloubková
taneční role: Adéla Šeďová, Dita Žemličková, Jan Révai, Igor Kolva

 

 


 Miss Saigon (2004)

miss-saigon--2004-.jpg

Miss Saigon vypráví o tragické lásce v exotickém prostředí během konce vietnamské války a pádu Saigonu. V nevěstinci se seznámí americký voják Chris a mladá nezkažená vietnamská dívka Kim a zamilují se do sebe.

Příběh se začíná odehrávat v Saigonu. Mladá neposkvrněná dívka Kim se řízením osudu ocitá v pochybném nočním klubu, kde se seznámí s americkým vojákem Chrisem. Ten, ač původně hledá jen chvilkové rozptýlení, se do Kim zamiluje, právě tak jako ona do něj. Po pádu Saigonu je však Chris nucen město okamžitě opustit, aniž by mohl zoufalou Kim vzít s sebou. V domnění, že nepřežila, se v Americe znovu žení a až po letech zjišťuje, že Kim žije v thajském Bangkoku i s jejich společným dítětem. Setkají se, ale každý je už na jiném břehu a Kim, v touze po lepším životě pro své dítě, volí oběť nejvyšší.

Hudba:
Claude–Michel Schönberg
Libreto:
Alain Boublil
Texty písní:
Alain Boublil a Richard Maltby jr.
Český text:
Eduard Krečmar
Režie:
Petr Novotný
Producent:
JUDr. František Janeček
Kostýmy:
Lucie Loosová
Scéna:
ak. arch. Daniel Dvořák
Choreografie:
Vlastimil Červ
Dirigent:
Kryštof Marek
Sbormistr:
Irena Pluháčková
Premiéra 8. a 9. prosince 2004, GoJa Music Hall
Ivetina premiéra 11. prosince 2004, GoJa Music Hall

Iveta si v muzikálu zahrála roli Kim

 

 


 Bídníci (2005)

bez-nazvu-001.jpg

 Les Misérables - Bídníci
Strhující muzikál podle slavného románu Victora Huga
Premiéra pro Českou republiku se uskutečnila roku 1992 v Praze. Šlo o kopii londýnské inscenace. Autorem českého přebásnění libreta je Zdeněk Borovec. V roce 2003 se Bídníci vrátili do Prahy v produkci Františka Janečka, který je uvedl v divadle GoJa Music Hall. Šlo o takzvanou "non-replica" verzi, čili se lišila od londýnského originálu, a to především výpravou.

Autoři:
Alain Boublil a Claude–Michel Schönberg
Hudba:
Claude–Michel Schönberg
Původní franc. texty:
Alain Boublil a Jean–Marc Natel
Anglické texty písní:
Herbert Kretzmer
Český text:
Zdeněk Borovec
Orchestrace:
John Cameron
Choreografie:
Kateřina Dočkalová
Režie:
Petr Novotný
Asistent režie:
Kateřina Dočkalová
Kostýmy:
Lucie Loosová
Producent:
Cameron Mackintosh
Dirigent:
Milan Svoboda
Výprava:
Mihail Tchernaev
Premiéra:
25. června 1992, Divadlo na Vinohradech
Derniéra:
13. září 1992, Divadlo na Vinohradech

Obnovená premiéra:
16. září 2003, GoJa Music Hall

Iveta ztvárnila roli Madame Thénardier

 
 

 

Portrét


Fotoalbum


Poslední fotografie


Kontakt

ivetabklub@seznam.cz

facebook



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>

Statistiky

Online: 28
Celkem: 2473375
Měsíc: 28548
Den: 971